MAGAZIN


16.6.2024 INOV8 KROS SÁZAVA


4.6.2024

Na jih od Prahy nad vesničkou Pikovice vyhloubila řeka Sázava krásný kaňon s nádhernou přírodou a skalními útvary. Pikovická jehla, peřeje, rezervace plná mohutných dubů pod vrcholem Medník, mechové lesní cestičky.

Délka a charakter tratí

Delší trasa: 15 km s převýšením cca 470 m
Kratší trasa: 10 km s převýšením cca 230 m
Hobby trasa: 5 km s převýšením cca 120 m

Obě tratě jsou vedeny výhradně po hezkých lesních a lučních cestách (s výjimkou 27 metrů přeběhu přes asfaltový kousek). Okolí je mimořádně krásné: peřeje Sázavy, několik vyhlídek na zákruty řeky, skály a kamenná pole nad stezkou, perfektní mechové cestičky a taky několik techničtějších prvků jako kamenné schůdky a přeběhy přes potok. Běh si opravdu užijete.

Kratší trasa v délce 10 km je vedena rovinatějším terénem, ale i tak je důstojným během pro každého. Delší trasa, ačkoliv necelých 15 km, má dost výběhů a seběhů na to, aby se zařadila mezi opravdu náročné závody v terénu. Pokud poběžíte nadoraz a budete usilovat o dobré umístění, pořádně si máknete. Pokud poběžíte více uvolněně a pro radost, garantujeme, že v cíli pocítíte velké uspokojení z dokončení krásného a náročného závodu.

Součástí programu jsou i dětské závody.

 

Více k závodu najdete ZDE